Detik 2 bulan

Standard

Advertisements

Something special from CreativebyLynda for me

Standard

Pagi2 masuk ofis hati berbunga riang dpt hadiah from CreativebyLynda. Been eyeing for her guestbook & tq tags tapi tak sempat nak email her tanya price lagi sebab ingat Nov nant baru nk settlekan part2 deco ni. Now baru nak cari designer, tailor semua 😦

And I am a silent reader of her blog; Hazlynda Khushairi; ex bride2be blogger. Really teringin nak buat wedding like hers tapi fulusssss tak sebanyak itu. Sederhana je la yang mampu.

Anyways, Lynda ckp saya dpt a guestbook & 50 tq tags nanti. Oh happynyaaaa mcm satu bab dah selesai. Really looking fwd to see my guestbook by her. 

Kawan2, silalah like fb page dia sebab mmg diakui hasil tangan Lynda ni chomel2 mcm sweeeetnye…

Yes, I am the lucky one.

Thank you CreativebyLynda 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Photobooth Corner

Standard

Photobooth what? What’s for? Tak payah lah membazir. Tak wajib pun. Leceh nak buat props lagi. Duit lagi.

Oh, it’s my wedding okaaay. Like pls let me have what I want for this time only. Pwissss.

.

.

.

This is the IDEA.

***

**

*

The background:-

The frames:-

The props:-

The signage:-

Got my idea?

So lets see the description:-

OK, saya nak ada background of my wedding theme (tiffany blue), then letak frames gantung2 as in the picture earlier.  So guests yg amek gmbr nnt gmbr diorang cam ada frame hihi. Then nak ada props2 comel bentuk misai la, lips la, bubbles of wordings, spek mata, and stuff 😀 So they can captured fun photos on my wedding 🙂 Mesti diorang happy nanti. Pastu nak ada signage guna easel as the stand. So dari jauh org nampak hihi. And macam kemas je. Benda paling penting ialah polaroid camera. I was planning to have 1 polaroid plus 50-100 pcs of films (pat pat sape cepat dia dapat). So, sape yg amek gmbr guna polaroid camera so they can have their photo as memoirs on my wedding. Oh the instant pics also boleh lekat kt Guestbook saya yg akan disponsor oleh CreativeByLynda

SUKE! 🙂 🙂 🙂

Tapi saya tak ada polaroid camera 😦

ThePhotoboothCorner, pls helppppp *kenyitkenyitmata*

When he got his :)

Standard

It s another exactly 4 months to go to our big day. So many preparations have been done so far, alhamdulillah. And everything seems to be perfect. Last 2 weeks I dah pergi jumpa designer baju. Pray hard that my designer will design & make my baju kahwin very very beautiful and puas hati. Im not hiring any top designer. I dont any that much money to spend on my wedding attire. If I have moneyy i surely want to hire Dating LyndaRahim as my designer on my wedding. Tapi tak kaya pun 😦

So my first fitting insyaAllah on 1st NOV. I’ll give a teaser, insyaAllah 🙂

And just now we jalan2 and as usual masuk TOPMAN kedai feveret hapijiii. Tried the suit. Sungguh kacakkkkk! I was like very meltingggg in side the storeee. Hidung berdaraaaah ok! So terus confirm amekkkk naseb ada seluar size dia. Actually we like TOPMAN for him cos its the only store yang ada size ngam ngam  ngn fizi pun. ZARA pun mcm xbest je bila pakai. So, got  no choice.

And finally, the suit for his reception is from TOPMAN aje. Xde designer ape2 yg buatkan.. Senyum sampai telinga pun bila his suit dah beli 🙂

So, yg tinggal for attires are my wedding dress on his reception, baju melayu nikah hafizi & suit melayu for hafizi at my reception.

Lain2 inshaAllah dah settle 🙂

 

Perempuan dan berlian

Standard

Last week I got an sms from Habib Jewels regarding their Mega Bazaar Sale. SALE??? HABIBB?

Memandangkan ampang tu hanya lah beberapa tapak je from Melawati, kak ngah pun ajak la pergi serang mega bazaar ni. So, ptg sikit cemtu kitorg pergi and sampai2 je tgk mcm nak pecah dah kedai habib ni.. Adehh ramai gila org and diorg punya sales assistant pulak kene layan sorang2, bila dah settle baru leh amek customer baru. So, kite pun kne la tunggu SA yg free.

Diamond mmg 50% off okaaaayy! Sangat untung for those yg nk pakai diamond. And diamond selalunya guna white gold. Pure gold 916 takleh ikat diamond. Sale utk 916 sket je mcm rm8 off for every gram of the gold. Rabak mata tgk gelang2 diamond kt sini. D other day survey kt Poh Kong n My Diamond, tp xde berkenan laaa. Design lain dr HJ ni.

Ada jugak cincin tunang sy which is on sale. Boleh thn jugak harga after sale pun. Dulu pun beli masa sale jugak. Jimat byk okeh! Penjimatan yg penting! =D

Mula2 memang niat dhati nk survey ajerrrr tp nya kenan kt satu mahkluk ni *piaaaap!* Call fz tny, dia dah la bru hbs kerja, ia kan aje! Hati bunga riang sbb dpt design yg disukai pada harga yg sunggu perpatutan. Kurang dr bajet sebenar *leh simpan duit utk honeymooooooooooon* =) =) =)

Maka, pembelian telah berlaku, kak ngah pun merembat. Lepas settle byr sume, dpt kupon mkn minum so nnt leh dpt mkn mee udang/nasi goreng udang free kt luar HJ ni *YEAYSSS*

Balik rumah call lah kak long dok cite2 tiba2 dia yg dr kuantan tu suh ktorg pergi balik HJ belikan utk dia *KRAZEEEEEEE*

Maka, lepas maghrib, pergila kami ke sanaaaa. Beli emas lagi.. Ab wan pun beli kan kak ngah gelang emas lagiiiii. Untung gilerrr okeh beli masa sale. Kita harus bijak menguruskan wang hehehe

Ok, dah boleh potong part hantaran=brg kemas sebab dah beli hihihihihihi =D

And, bulan July (lagi 5 bulan) adalah bulan membayar deposit. Pelamin, MUA, doorgifts, bunga pahar, videographer sume kene byr bulan ni. And bulan ni bulan puasa. Maka duit pun laju macam airrrr.

5 months more? OMG!